Direct naar de contentDirect naar de footer

FAQ kortingsvoucher

Heeft u vragen over de €23 kortingsvoucher? Hieronder vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen omtrent deze actie.

Heeft u nog een vraag dat er niet tussen staat? Neem dan contact met ons op via support@valkdigital.nl.

Waar kan ik mijn kortingsvoucher vinden?
De korting is uitgegeven in de vorm van Valk Bonus en de daarbijbehorende voorwaarden. Uw Valk Bonus tegoed kunt u in uw valkaccount vinden onder "Loyal & bonus saldo's".

Hoe kan ik mijn kortingsvoucher verzilveren?
Met behulp van uw valkaccount logt u in voorafgaand of tijdens het plaatsen van uw online boeking. Vervolgens kunt u uw kortingsvoucher verzilveren. Het is helaas niet mogelijk deze kortingsvoucher in te wisselen op reeds gemaakte boekingen.

De korting is uitgegeven in de vorm van Valk Bonus en de daarbijbehorende voorwaarden.

Doorloop onderstaande stappen om uw kortingsvoucher te verzilveren.
1. Login op uw Valk Exclusief Account of registreer uw account hier.
2. Boek uw hotelovernachting online bij een Valk Exclusief hotel. Bekijk hier de deelnemende hotels.
3. Bij stap 5 'overzicht' heeft u de mogelijkheid om uw kortingsvoucher te verzilveren.

Tot wanneer kan ik mijn kortingsvoucher verzilveren?
U ontvangt uw kortingsvoucher in uw valkaccount wanneer u voor zondag 16 juli een account heeft aangemaakt. De kortingsvoucher kunt u eenmalig verzilveren voor een verblijf in de periode van maandag 5 juni t/m donderdag 31 augustus bij een Valk Exclusief hotel.

Ik zie mijn kortingsvoucher niet in mijn valkaccount?
Na het registreren van een (nieuw) valkaccount wordt de kortingsvoucher binnen 24-48 uur op uw account bijgeschreven. U ontvangt een e-mail wanneer de kortingsvoucher in uw valkaccount staat. Heeft u na deze tijd de kortingsvoucher niet ontvangen, neem dan contact op met support@valkdigital.nl.

Bij welke Van der Valk hotels kan ik de kortingsvoucher verzilveren?
U kunt uw kortingsvoucher online inzetten op een hotelovernachting bij een Valk Exclusief hotel. Bekijk hier alle deelnemende hotels. De Van der Valk hotels in België zijn geen Valk Exclusief hotels, bij deze hotels is het niet mogelijk om uw kortingsvoucher te verzilveren.

Kan ik mijn kortingsvoucher verzilveren op een restaurant reservering.
Uw kortingsvoucher kan alleen worden verzilverd op een online hotelovernachting en kan niet worden overgeschreven tussen verschillende valkaccounts of ingewisseld worden tegen geld of Valk Cadeaucards.

Is het mogelijk om kortingsvoucher in delen te verzilveren?
U kunt uw kortingsvoucher niet in delen verzilveren.

Kan ik mijn kortingsvoucher tegelijkertijd verzilveren met het Valk Loyal tegoed?
U kunt uw kortingsvoucher in combinatie met uw opgespaarde Valk Loyal tegoed verzilveren. Het is niet mogelijk om eerder gespaarde Valk Bonus tegoeden met elkaar te combineren en verzilveren.

Is het mogelijk de kortingsvoucher bij een reeds gemaakte reservering te verzilveren?
Het is helaas niet mogelijk om uw kortingsvoucher te verzilveren op een reeds gemaakte reservering. U kunt de kortingsvoucher enkel tijdens het maken van de reservering verzilveren.

Ik heb mijn boeking geannuleerd, krijg ik dan automatisch de kortingsvoucher terug in mijn account?
Wanneer u een reservering heeft gemaakt voor een regulier tarief, kunt u kosteloos annuleren tot 12 uur op de dag van aankomst. De ingezette kortingsvoucher wordt automatisch weer op uw Valk Account teruggestort.

De kortingsvoucher komt te vervallen als een reservering na de geldigheid van de kortingsvoucher wordt geannuleerd. Wanneer de annulering binnen de geldigheidsdatum valt, krijgt u de kortingsvoucher teruggestort op uw valkaccount.